Сто днів Сенцова


   20 серпня - рівно сто днів відтоді, як Олег Сенцов, якого засудили в Росії до 20 років ув'язнення за тероризм, оголосив голодування.
   Режисер голодує з вимогою звільнити всіх українських бранців Кремля, ув'язнених із політичних мотивів. Упродовж ста днів його стан погіршувався.
  Російська влада відмовила його рідним у помилуванні. Українська влада не змогла домовитися про обмін засудженого режисера на росіян, що відбувають покарання в Україні.
     За долю українського політв'язня переймається й міжнародна спільнота. 
   Так, глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, з нагоди 100 днів з початку голодування Олега Сенцова в російській в'язниці, заявив, що “Олег знаходиться на межі життя і смерті. Ми знову закликаємо Росію негайно звільнити незаконно затриману, невинну людину та решту політичних в'язнів України”! 
   Чеські кінематографісти оголосили з 21 серпня почнуть “ланцюгове” голодування на підтримку українського режисера, політв’язня Кремля Олега Сенцова. Одним з ініціаторів акції є документаліст Віт Янечек з Асоціації режисерів, сценаристів та драматургів (ARAS). 
    Також представники української діаспори у Франції записали відеозвернення до президента країни Емманюеля Макрона, в якому просять сприяти звільненню українського режисера Олега Сенцова, ув’язненого в Росії.
     У зверненні автори називають Сенцова “людиною гідності” і відзначають, що російський уряд “демонстративно й брутально карає дисидентів”. Від президента Франції просять втрутитися в питання “звільнення Олега Сенцова – невинної людини, якій загрожує смерть”.
   Тримайся, Олеже! Будемо сподіватися, що підтримка міжнародної спільноти дозволить врятувати життя Сенцова! 

Коментарі