Коли РФ звільнить Сенцова


   Зростає стурбованість та невдоволення більшості країн світу через небажання РФ звільнити незаконно ув’язненого в Росії режисера Олега Сенцова. 
   Зокрема, голова МЗС Канади Христя Фріланд заявила: “Український режисер Олег Сентцов голодує вже 100 днів, закликаємо Росію звільнити українських політв'язнів. Канада дуже стурбована його станом. Ми закликаємо Росію звільнити його”. 
   Державний міністр Великої Британії у справах Європи і Америки Алан Дункан закликав РФ дотриматись своїх міжнародних зобов’язань та звільнити українського режисера і інших незаконно ув’язнених українців.
    Європейський союз також закликає Росію звільнити українського режисера Олега Сенцова, який голодує вже 100 днів, та інших незаконно затриманих українців.
    Речниця Державного департаменту США Хізер Науерт заявила: “Ми стурбовані тим, що ще одна невинувата особа може померти в російській тюрмі. Ми сподіваємось, що російська влада звільнить Сенцова, щоб уникнути такої трагедії, яка неминуче призведе до закликів до відповідальності причетних посадовців”. 
   Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган висловив занепокоєння з приводу стану О.Сенцова, а також попросив лідера кримських татар Мустафу Джемілєва надати йому список українських в’язнів у російських тюрмах, з приводу яких він пообіцяв "говорити з Путіним".
     21 серпня “гарні росіяни” влаштували акцію на підтримку в'язня Кремля Олега Сенцова. Зрозуміло, що протестуючих проти дій режиму Путіна затримали через декілька минут після початку пікету на Чистопрудному бульварі. 
     Численна акція на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який вже 100-ий день голодує в російській колонії, пройшла також і в Празі.
     Не втомлюся повторювати — ТРИМАЙСЯ, ОЛЕЖЕ! ТРИМАЙСЯ! Сподіватимемося, що час твого звільнення вже близько! І ми всі зустрічатимемо тебе непереможеним і живим ! 

Коментарі