США аналізує загрози в Чорному морі


     Посол України в США Валерій Чалий заявив, що американські військові, експерти та політики ввійшли в спеціалізовану групу з вивчення можливих дій країни-терориста в Чорноморському басейні, яка була створена за ініціативи посольства України в США.
    За словами українського посла, питання російської агресії в морі обговорювали в Сполучених Штатах ще у 2016 році, коли кремлівські терористи ще не діяли так зухвало в акваторіях Азовського та Чорного морів.
     Дипломат підкреслив, що необхідно діяти активніше, адже американці в політичних заявах експертів відкрито говорять про те, що зусиль недостатньо. “Асиметрія очевидна: наш український потенціал неможливо порівняти з російським в контролі водного простору, а Росія почала діяти достатньо активно. Тому наразі необхідно шукати можливості для швидкого реагування та системного стримування”, - зауважив Чалий. 
     Будемо сподіватися, що група, яку створили в Штатах для протидії загрозам РФ, для аналізу загроз безпеки в Чорноморському басейні дійсно сприятиме вирішенню ситуації, що наразі склалася в акваторії Азовського та Чорного морів, а також стане на заваді зухвалій поведінці країни-агресора!

Коментарі