Під посольством РФ у Києві відбувається акція



З нагоди параду Перемоги у Москві українські історики та соціальні активісти хочуть нагадати спадкоємцю Радянського Союзу – Російській Федерації – про участь СРСР у розв’язуванні Другої світової війни.
Два диктатори – Гітлер і Сталін – розпочали глобальний і найкривавіший конфлікт в історії людства. Ця війна забрала життя більше 50 мільйонів людей.
Але для сучасної ідеології Росії перемога 9 травня – це просто привід виправдати сталінський імперський режим, окупацію багатьох країн, злуку з Гітлером та усі знущання тоталітарного режиму над своїми підданими і жертвами.
Одночасно офіційна російська пропаганда увесь час закидає українцям колаборацію з нацизмом, за що чомусь має відповідати сучасна Україна, яка не шанує «Великої Перемоги».
Тож активісти зібралися, аби засвідчити, що рівень співпраці росіян з нацистами був набагато більшим, аніж в українців. Хоча, на відміну від Росії, Україна перебувала під окупацією вся і протягом більш тривалого часу. Всупереч російській пропаганді, пам'ять про жертви Другої світової війни вшановується українцями на належному рівні та у безпечний для населення час!
Тож чи доречно наразі проводити урочисті військові паради та виїзди військової техніки?

Коментарі